Idi na sadržaj

Udruženje građana „Millennium”

Organizacije > Razno

Kontakt

Tel: 034/366-434
E-mail: ngo@eunet.rs
Web: www.millennium.org.rs
Adresa: Cara Lazara 16, Kragujevac

Udruženje Millennium osnovano je 1999. godine. Ciljevi Udruženja su: promocija i razvoj civilnog sektora; jačanje građanskog aktivizma; podrška omladinskim grupama; razvoj alternativne edukacije; razvoj nezavisnih i alternativnih medija i kulturnih subjekata; promovisanje ljudskih prava; podrška procesu eurointegracija; jačanje regionalne i međunarodne saradnje. U skladu sa svojim ciljevima, Udruženje je realizovalo projekte, a neki od njih su: Volonterski centar, Škola ljudskih prava, Škola komunikacionog menadžmenta Praktična radionica, Kampanje KG Calling, Know Your Rights, Moja Evropa, Promocija pluralizma jačanjem NVO, Šumadijska građanska mreža.

U tradiciji dugoj jednu deceniju, osim navedenih projekata, održanih tribina, seminara iz različitih oblasti, Udruženje Millennium je u kulturnim krugovima grada poznato po organizovanju Regionalnog festivala alternativne kulture REFRACT. To je jedini mrežni festival u Srbiji, sa konceptom paralelnog odigravanja programa u više gradova Srbije. Umetničke izložbe, video projekcije, tribine, alternativna muzika predstavljaju jedan od pečata kragujevačkog kulturnog letnjeg miljea.
Od 2007. godine Udruženje Millennium organizuje KRAF - Kragujevačku Reviju Antiratnog Filma. KRAF predstavlja novu programsku dimenziju tradicionalnog obeležavanja Oktobarskih svečanosti u Kragujevcu i u skladu je sa potrebom da grad dobije prepoznatljivu lokalnu filmsku manifestaciju, koja će se ujedno uklopiti u svetske trendove nezavisnih festivala angažovane umetnosti. KRAF nastoji da poveća društveno učešće mladih ljudi Kragujevca i regiona Šumadije, da promoviše upotrebu filma kao komunikacionog kanala za prenošenje poruka mira i tolerancije, i ujedno da promoviše grad Kragujevac.


Pod-Meni:


Vrati na sadržaj | Povratak na glavni meni