Idi na sadržaj

Glavni meni:


Jewy Sabatay

Organizacije > Muzičke > Autorski bendovi

Bend JEWY SABATAY osnovan je krajem 2000. godine u Pančevu. Postavu čine Velibor Nikolić (gitara/vokal), Vladimir Dimitrijević (bas), Slobodan Stanišić (bubanj) i Marko Jovišić (gitara). Sastav je imao preko sto nastupa, što samostalnih što grupnih, a karakteristišu ga furiozni nastupi uživo, s raznovrsnim zvučnim performansima.

Kontakt

Tel: 064/123-8889
E-mail:
Web: www.jewysabatay.com


Grupi je teško odrediti žanr jer je u pitanju kombinacija grandža (Grundge) s psihodeličnim rokom (Rock) i pank-metalom (Punk Metal). Sastav ima dva studijska albuma. Za prvi album, ,,Anđelin osmeh", objavljen krajem 2003. godine, snimljena su dva spota koja su se veoma dobro kotirala na domaćim top-listama. Početkom marta 2005. godine bend je izdao snimak žive svirke pod nazivom ,,Void Experience" s osam novih pesama. U avgustu iste godine ,,Jewy Sabatay" je počeo da radi na svom sledećem studijskom albumu, koji je izdat početkom 2007. godine pod nazivom ,,Nihilist". Snimljen je i spot za pesmu ,,Odsjaj" u kome članovi benda, noseći gas maske dok sviraju, ukazuju na katastrofalnu ekološku situaciju u Pančevu. ,,Nihilist" je dobio pozitivne ocene nekih od vodećih domaćih novinara (Aleksandar Žikić, Nebojša Lakić).

Bend je učestvovao i na kompilaciji pančevačkih bendova ,,Pandemonium vol. 2", i to sa pesmom ,,The Black Dagger".
Sastav je tokom 2008. godine snimio spot za pesmu ,,Swan Song", nastavio sa promotivnim nastupima i prvi put nastupio uživo na televiziji u emisiji TV Metropolis Live. Početkom 2009. grupa izdaje i svoj drugi live album ,,Live PnD Studio", koji je kao besplatno internet izdanje objavio Dom omladine Pančevo.

Bend je upravo završio svoj treći studijski album, pod nazivom ,,Jewy Sabatay", koji će pored Srbije, izađi i u Francuskoj.


Vrati na sadržaj | Povratak na glavni meni