Idi na sadržaj

Glavni meni:


Kulturni centar „Laza Kostić”

Ustanove kulture

Kontakt

Tel: 025/434-340
E-mail: kcsombor4@nadlanu.com
Web: www.kcsombor.org.rs
Adresa: Venac Radomira Putnika 2, Sombor


ISTORIJAT I ORGANIZACIJA


Kulturni centar je osnovan 1995. godine kao naslednik manifestacije "Likovna jesen", koja se od 1961. godine održavala u Somboru. Ustanova nosi ime najznačajnijeg književnika koji je živeo i radio u Somboru. Kulturni centar je polivalentna ustanova kulture. Najprepoznatljivija njegova delatnost je izložbena. Pored nje, ustanova ima programe i iz oblasti kao što su: muzička, scenska umetnost i književnost. Takođe, pruža podršku aktivnostima mladih i kulturno-umetničkom amaterizmu. Kulturni centar ima i izdavačku delatnost.
Kulturni centar raspolaže prostorom od 570 metara kvadratnih. U okviru njega se nalaze: galerija u kojoj se priređuju izložbe, mala sala u kojoj se održavaju projekcije filmova, književne večeri, predavanja i dvorište namenjeno održavanju koncerata.
ZAPOSLENI

Zaključno sa julom 2009. godine, u Kulturnom centru „Laza Kostić je osmoro stalno zaposlenih. Od ukupnog broja zaposlenih, trojica imaju visoku stručnu spremu, jedna zaposlena višu, a četvoro ima srednju stručnu spremu.
Broj zaposlenih žena je četiri, a muškarca je takođe četvorica.
PROGRAMI I PROJEKTI

Kulturni centar „Laza Kostić“ neguje različite sadržaje koji se realizuju kroz likovni, muzički, književni program i program za decu i mlade. Postoji i poseban program „Karavani“, namenjen selu. On podrazumeva obilazak naseljenih mesta i organizaciju izložbi, likovnih kolonija, pozorišnih predstava za decu i muzičkih sadržaja. Od programa namenjenih deci, tu su pozorišne predstave: „Društvo iz parka“ i „Majstor Pepa i crvić Cvrle“.

Radno mesto

Broj izvršilaca

Koordinator programa za mlade

1

Urednik likovnog programa

2

Urednik muzičkog i književnog programa

1

U okviru izdavačke delatnosti i produkcije, Kulturni centar objavljuje audio CD-e klasične i rok muzike.
U Kulturnom centru se održavaju: Festival amaterskog filma, projekcije Balkanskog filma i festival „Bdenje duše“,koji se održava u 16 gradova sveta istovremeno.
Kulturni centar ostvaruje saradnju sa drugim ustanovama kulture iz grada, kao što su: Narodno pozorište, Narodni muzej, Srpska čitaonica, a iz inostranstva sarađuje sa Srpskim pozorištem u Budimpešti.
Kulturni centar je organizator manifestacije „Šareni svet“, festivala „Slobodna zona“, u saradnji sa udruženjima: „Somborski omladinski bum“, „Pogromnik“, „Studio 5“, „Ravangrad“, a u partnerstvu sa Turističkom organizacijom Sombor, priređuje „Somborsko leto“. Manifestacija „Likovna jesen“ je obnovljena uz pomoć Ministarstva kulture i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu. U planu je da „Likovna jesen“ stekne status međunarodne manifestacije.


Vrati na sadržaj | Povratak na glavni meni