Idi na sadržaj

Glavni meni:


Rich Bitch

Organizacije > Muzičke > Autorski bendovi

Bend "Rich Bitch" je osnovan 1998. godine i čini ga šest muzičara. Muzika koju Rich Bitch izvodi predstavlja fuziju soul-a i funk-a i autorsko je delo članova grupe. Dve godine članovi benda su živeli i radili u Mađarskoj. Sarađivali su sa najpoznatijim mađarskim muzičarima iz oblasti funk-a i jazz-a.

Kontakt

Tel:
E-mail:
Web: www.richbitchband.com/


Održali su preko 600 javnih nastupa u Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i na Kosovu, a poslednjih godina izvode u proseku 130 koncerata godišnje. CORNFAT RECORDS Philadelphia je izdao singl Souls&Happiness koji su snimili sa poznatim afroameričkim reperom, Jered Taylor - Grand Agent-om.
Bend redovno nastupa na humanitarnim koncertima. Održali su više nastupa povodom Dana borbe protiv SIDE, učestvovali na Koncertu za izgradnju blokova u Novom Sadu, Koncertu za izgradnju Hilandara, Koncertu za pomoć Somborskom pozorištu. Takođe su održali više koncerata za pomoć nezbrinutoj deci i mirotvorne koncerte u Gnjilanu, Kosovskoj Kamenici i Gornjem Kusiju. Zahvaljujući njihovom trudu da učine život stanovnika Kosova normalnijim, dobili su 2002. od UN diplomu Ambasadori mira.
2004. godine su u saradnji sa PGP RTS izdali album FUNKREAS koji je sadržao 15 autorskih pesama. Promocija albuma i TV spota za singl "Ganjo Klima" održana je u Elington Baru hotela Hayatt u Beogradu. Album je bio dobro prihvaćen i kod publike i kod kritike.

2005. godine su dobili pravo za izdavanje posebnog singla koji je pratio održavanje Evropsko prvenstvo u košarci. Pesma je bila duet sa Igorom Lazićem (Niggor - Monteniggers), namenjena najširoj publici i predstavljena kao zvanična himna poslednje košarkaške reprezentacije SCG. U junu 2008. godine su snimili duet pesmu "Pruži meni ruke" sa Tanjom Jovičević.Vrati na sadržaj | Povratak na glavni meni